Taaltest? De Bright Online Taaltest natuurlijk! De meest gebruikte professionele taaltest ter wereld.

Waarom een Bright Language taalassessment bij Elycio Talen?

  • Test de taalvaardigheid
  • Twee rondes van elk 60 tot 80 vragen
  • Mogelijkheid tot pauzeren
  • Werkt op alle PC’s en tablets
  • Bestellen, inloggen, aan de slag!
  • Score van 0,5-5, te vertalen naar ERK

Bright online taaltest

De Bright Online Taaltest is een door Bright ontwikkelde algemene online taaltest waarmee u effectief de bestaande taalkennis van medewerkers en sollicitanten kunt testen, gemeten aan een internationale objectieve standaard (STANAG). Deze standaard ligt in lijn met het European Framework of Reference for Languages. Het is de meest gebruikte taalassessment ter wereld, die bijvoorbeeld wordt ingezet door organisaties als de NAVO, Manpower, Adecco, Barclays Bank, KPMG, PWC, Arvato en 3M.

De Bright Online Taaltest bestaat uit twee delen van 60 tot 80 schriftelijke vragen en verstrekt inzicht in de bestaande taalkennis van medewerkers en sollicitanten. Optioneel kunt u de Bright Online Taaltest uitbreiden met een mondelinge taalassessment voor een compleet beeld van de taalbeheersing. Hiernaast kunnen wij u van dienst zijn met een Bright Taalaudit. Met een taalaudit helpen wij u vaststellen welk taalniveau noodzakelijk is om een specifieke taalgebonden functie effectief te kunnen bekleden. Met additionele taaltraining brengen wij u uw medewerkers desgewenst naar het wenselijke niveau.

De bright language Taaltest is beschikbaar in de volgende talen

Chinees, Duits, Engels en Amerikaans Engels, Frans en Canadees Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Spaans, Vlaams en Zweeds.

Zo werkt de Bright Language Test

De Bright Language Test bestaat uit twee onderdelen van ieder ongeveer 30 tot 45 minuten. Het eerste gedeelte bestaat uit 60 tot 80 multiple choice vragen, met elk drie of vier keuzemogelijkheden. Het tweede gedeelte van de test bevat 60 tot 80 luistervragen, waarbij de deelnemer kiest uit drie antwoorden. De vragen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en testen onder andere vocabulaire, syntax en verbuigingen.
U kunt de test uitbreiden met een mondelinge taaltest, om ook de spreekvaardigheid te kunnen toetsen. Zo heeft u een compleet beeld van de taalvaardigheid van uw medewerkers of sollicitanten. Wij kunnen u ook van dienst zijn met een taalaudit. Hiermee inventariseren wij voor een afdeling of specifieke functie het wenselijke of noodzakelijke niveau van taalvaardigheid.

Direct inzicht in de score en eventuele verbeterpunten

Direct na het maken van de test ontvangt de deelnemer een rapport met de uitslag van de test. De scores lopen van 0.5-5 en zijn te vertalen naar de normen van het ERK, oftewel het European Framework for Reference Languages. Dit is een referentiekader dat beschrijft wat iemand, bij een bepaald taalvaardigheidsniveau, welke taalgebonden taken de medewerker kan vervullen. Indien nodig kan de sollicitant of medewerker door middel van taaltraining gericht werken aan snelle verbetering.

Bestel de Bright Online Taaltest in onze webshop

U kunt de Bright Online Taaltest eenvoudig online bestellen in onze webshop. Kies de gewenste taal, reken het product af en u ontvangt spoedig van ons uw inloggegevens waarmee u op de website van Bright Language de taaltest kunt afnemen. U bepaalt zelf wanneer u met de test begint. Direct na afloop van de test is de behaalde score zichtbaar. Wij kunnen eveneens een eigen testomgeving voor u inrichten, waarmee u zelf testen kunt afnemen en de scores kunt managen.