De Bright Online Language Test: direct inzicht in taalvaardigheid

De Bright Online Language Test in het kort

  • Test de taalvaardigheid
  • Twee rondes van elk 60 tot 80 vragen
  • Mogelijkheid tot pauzeren
  • Werkt op alle PC’s en tablets
  • Bestellen, inloggen, aan de slag!
  • Score van 0,5-5, te vertalen naar ERK

Zo werkt de taaltest

Zo werkt de taaltest. De Bright Online Taaltest bestaat uit twee onderdelen van ieder ongeveer 30 tot 45 minuten. Het eerste gedeelte bestaat uit 60 tot 80 multiple choice vragen, met elk drie of vier keuzemogelijkheden. Het tweede gedeelte van de test bevat 60 tot 80 luistervragen, waarbij de deelnemer kiest uit drie antwoorden. De vragen hebben een oplopende moeilijkheidsgraad en testen onder andere vocabulaire, syntax en verbuigingen.
U kunt de test uitbreiden met een mondelinge taaltest, om ook de spreekvaardigheid te kunnen toetsen. Zo heeft u een compleet beeld van de taalvaardigheid van uw medewerkers of sollicitanten. Wij kunnen u ook van dienst zijn met een taalaudit. Hiermee inventariseren wij voor een afdeling of specifieke functie het wenselijke of noodzakelijke niveau van taalvaardigheid.

Direct inzicht in de score en eventuele verbeterpunten

Direct na het maken van de test ontvangt de deelnemer een rapport met de uitslag van de test. De scores lopen van 0.5-5 en zijn te vertalen naar de normen van het ERK, oftewel het European Framework for Reference Languages. Dit is een referentiekader dat beschrijft wat iemand, bij een bepaald taalvaardigheidsniveau, welke taalgebonden taken de medewerker kan vervullen. Indien nodig kan de sollicitant of medewerker door middel van taaltraining gericht werken aan snelle verbetering.

Bright toegespitst op uw specifieke sector

Naast algemene testen zijn er ook testen voor specifieke sectoren en doelgroepen, zoals: bancair, financieel, secretarieel, militair en luchtvaart. Bovendien kunnen voor individuele opdrachtgevers ook maatwerktesten worden ontwikkeld.

Bestel de Bright Online Language Test in onze webshop of laat uw eigen managementplatform inrichten

U bestelt de Bright Online Language Test eenvoudig in onze webshop. Na bestelling ontvangt u spoedig per e-mail inlogcodes. Met deze inlogcodes kunt u direct de taaltest gaan maken. Speciaal voor overheidsinstellingen en bedrijven die behoefte hebben aan het op grotere schaal afnemen van taaltesten, bieden wij de mogelijkheid om uw eigen managementplatform te laten inrichten. Zo kunt u zelf eenvoudig taaltesten klaarzetten, kandidaten uitnodigen, scores monitoren, rapporten uitdraaien en concrete verbeterpunten aandragen. Heeft u interesse in een eigen managementplatform? Neemt u dan contact met ons op via het online contactformulier of bel met telefoonnummer 078 – 6449760.